A tudás, a döntés alapja

A megfelelő gazdasági és pénzügyi döntésekhez mélyebb, illetve bőségesebb tudásra van szükségünk mint amilyen, a hétköznapi használatban rendelkezésünkre áll. Ezért folyamatosan tanulnunk és képeznünk kell magunkat, hogy képesek legyünk a megfelelő döntéseket, a megfelelő időben meghozni.

A tudást és információt, jelen korunkban sokkal könnyebben megszerezhetjük mint bármikor az emberiség történelmében. Az internet egy olyan lehetőség amelyet, ha megfelelően használunk teljes mértékben kielégítő tudásanyagot szerezhetünk meg. Viszont, hogy ezt a tudást a gyakorlatban, hogyan tudjuk alkalmazni az már rajtunk múlik, mert mindenki a saját természetétől függően képes a lehetőségeit kiaknázni.
Viszont nagyon fontos, hogy ne feledjük, nem elég gazdasági szakemberré válni, mellette meg kell őrizzük emberségünket és a természet tiszteletét, mert az óriási méretű termelésnövekedés folyamatosan pusztítja a természetes élővilág élőlényeit, egyre több és több energiafelhasználást igényel, és egyre magasabb szintű környezetszennyezéssel jár együtt, ezt pedig még pénzzel sem lehet megállítani és helyreállítani.

Ezért az egó mellett, a fenntartható környezettel-, erőforrás-gazdálkodással legalább annyit kellene foglalkozzunk mint az egyéni meggazdagodás iránti törekvéseinkkel.

"...a hagyományos gazdasági mutatók mellett, figyelembe kéne vennünk a bruttó nemzeti boldogságot, hogy mérhetővé tegyük a élet minőségét az anyagi jóléten felül..."Ernst Schumacher